ΧΡΥΣΑΕΤΟΙ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΧΡΥΣΑΕΤΟΙ

Καλώς ήρθατε στην παρέα μας !!!!!!!
 
ΦόρουμΕίσοδοςΕικονοθήκηΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Ώρα για δουλειά
Πρόβλεψη καιρού
Αν δεν πάει μη πάτε
Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:
ΟΝΕΙΡΟ
images (6)
Καστρο Αλικαρνασσου  Ellinikos_chrysos_paggaio_02
ΧΑΡΤΕΣ
Καστρο Αλικαρνασσου  1_2
Γλυπτά
Καστρο Αλικαρνασσου  Omioma
Καστρο Αλικαρνασσου  Gourounaki

 

 Καστρο Αλικαρνασσου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
andreasdimopoulos

andreasdimopoulos


Δημοσιεύσεις : : 44
Ημ. εγγραφής: : 18/07/2014
Τόπος : Θεσσαλονικη

Καστρο Αλικαρνασσου  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Καστρο Αλικαρνασσου    Καστρο Αλικαρνασσου  I_icon_minitime5/8/2014, 18:53

Καστρο Αλικαρνασσου  2nqcs0

Καστρο Αλικαρνασσου  Juwa3l

Καστρο Αλικαρνασσου  4vqvm0

Καστρο Αλικαρνασσου  11v3bx0


Καστρο Αλικαρνασσου  34fxx6g

Αυτα ειναι καποια απο τα λιγα που βρισκονται στο σημερινο bodrum ...Αλικαρνασσο. Μεσα στο καστρο στεγαζονται μουσεια τα οποια εχουν αμφορεις καθαρα Ελληνικους και πλασαρουν την Ελληνικη ιστορια και αρχαια Ελληνικα κειμιλια και οχι μονο για δικα τους


Οι Ιωαννίτες Ιππότες ήταν ένα μοναστικό τάγμα της Λατινικής Εκκλησίας, το οποίο έδρασε κατά τις Σταυροφορίες.  Η δράση του ξεκίνησε τον 11ο αιώνα μετά την A΄ Σταυροφορία στην Ιερουσαλήμ. Αρχικός σκοπός του Τάγματος ήταν η παροχή φροντίδας με την ίδρυση ξενώνων στους προσκυνητές των Αγίων Τόπων.
Προέρχονταν από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία. Ήταν ευγενικής καταγωγής και δρούσαν υπό την αρχηγία ενός Μεγάλου Δασκάλου, ο οποίος εκλεγόταν ισόβια, ακολουθώντας το τρίπτυχο υπακοή, φτώχεια και αγνότητα. Δεν αμείβόνταν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και ακόμη και ο ιματισμός τους ήταν πολύ λιτός. Πολύ γρήγορα όμως το Τάγμα με τις δωρεές που του προσέφεραν εξελίχτηκε σε πολύ μεγάλη δύναμη. Έτσι, πέρα από τις χριστιανικές του πεποιθήσεις, άρχισε να εκδηλώνει και στρατιωτικές επιδιώξεις. Μετά το τέλος των Σταυροφοριών η Ιερουσαλήμ περιήλθε οριστικά στην κατοχή των Τούρκων και το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη , αφού εκδιώχθηκε από εκεί, κατέφυγε στην Κύπρο. Σύντομα οι Ιππότες άρχισαν να αναζητούν νέα βάση για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεών τους. Ο Μέγας Δάσκαλος του Τάγματος εκείνη την εποχή, ο Foulgoues de Villaret, κατόπιν συνεννοήσεως με έναν Γενουάτη πειρατή, κατέλαβαν τη Ρόδο. Αργότερα κατέλαβαν την Κω και τη Σμύρνη, όπου έχτισαν ένα κάστρο, το οποίο κατέστρεψε ο Μογγολός κατακτητής Ταμερλάνος. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεσπάσει ένας μακροχρόνιος αγώνας ανάμεσα στους Ιππότες και τους Οθωμανούς. Αργότερα επί Μεγάλου Διδασκάλου Φιλιμπέρ Ντε Ναγιάκ (Philibert de Naillac) κατέλαβαν την Αλικαρνασσό, η οποία τότε ήταν γνωστή με το όνομα Mesy. Οι Ιππότες οχύρωσαν ξανά την καταστραμμένη Αλικαρνασσό κτίζοντας ένα κάστρο, το κάστρο του Αγίου Πέτρου, που πήρε το όνομά του από τον προστάτη Άγιο του Τάγματος. Τότε η Αλικαρνασσός μετονομάστηκε σε Πετρόνεουμ (Petroneum) από το όνομα του φρουρίου αυτού.
Το φρούριο του Αγίου Πέτρου αποτελεί την πλέον λαμπρή ενσάρκωση της μεσαιωνικής δυτικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής. Είναι ένα μεγαλοπρεπές και πολύπλοκο οικοδόμημα με επιβλητική και ογκώδη παρουσία κατασκευασμένο από τετραγωνικούς λίθους και μάρμαρα τεράστιου μεγέθους . Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1402 υπό την επιτήρηση του Γερμανού Ιππότη Henry Schlegelholt και συνεχίστηκε το 15ο αιώνα με τους πρώτους τοίχους του να ολοκληρώνονται το 1437. Το μεγαλύτερο τμήμα των τοίχων του είναι χτισμένο από μεγάλες πλάκες πρασινωπού γρανίτη, το οποίο οι Ιππότες απόκοψαν από τα ερείπια του Μαυσωλείου. Ο χώρος του διαιρείται σε εσωτερικό και εξωτερικό. Τον εξωτερικό χώρο αποτελούν το Παρεκκλήσι των Ιπποτών και μια μικρή πυριτιδαποθήκη. Το Παρεκκλήσι είναι το πρώτο οικοδόμημα που ολοκληρώθηκε και βρίσκεται ακόμη και σήμερα στην αρχική του θέση, αλλά προστέθηκε ένας μιναρές που μετατράπηκε σε τζαμί. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το φρουραρχείο, το οποίο αποτελείται από πολύ ψηλούς πύργους. Όλος ο υπόλοιπος χώρος καλύπτεται από οικίες, τις οποίες κατοικούσαν Γενίτσαροι. Προαύλια, επάλξεις και τάφροι περιβάλλουν όλο το κάστρο, ενώ οικόσημα και επιγραφές σκαλισμένα πάνω σε μάρμαρο και εντοιχισμένα διακοσμούν τους τοίχους. Η ζωή των Ιπποτών μέσα στο κάστρο ήταν μάλλον αργή ανάμεσα στις μάχες, έτσι οι Ιππότες είχαν αρκετό χρόνο για να χαράξουν τα ονόματα τους και τα οικόσημα τους πάνω στους τοίχους του Αναπαυτηρίου, όπου συνήθιζαν να ξεκουράζονται. Τα οικόσημα παριστάνουν λιοντάρια, δράκοντες, σταυρούς, στεφάνια αλλά και όλους τους φρούραρχους και τους Μεγάλους Δασκάλους του Τάγματος. Συνολικά διατηρούνται 249 σχέδια. Επιπλέον, χρησιμο- ποιήθηκαν αρκετά τμήματα από το γλυπτό διάκοσμο του Μαυσωλείου. Στο εσωτερικό του φρουρίου βρίσκονται ακόμη και οι περίφημες δεξαμενές για τη συγκέντρωση του νερού της βροχής. Οι δεξαμενές αυτές προμήθευαν νερό στους Ιππότες, όταν το κάστρο τελούσε υπό πολιορκία. Εκτός ότι εξυπηρετούσε τα σχέδια των Ιωαννιτών χρησίμευε και ως καταφύγιο για τους προσκυνητές των Αγίων Τόπων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα στο φρούριο εκτρεφόταν μια ράτσα σκύλων εκπαιδευμένων να ξεχωρίζουν τους Χριστιανούς από τους Τούρκους, τους οποίους καταξέσκιζαν σε περίπτωση που πλησίαζαν εκεί. Το 1842 σε συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε επί του Σουλτάνου Βαγιαζήτ Β΄ με το Μέγα Δάσκαλο του Τάγματος Pierre de Aubuson ορίστηκε ότι το φρούριο της Αλικαρνασσού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δεσμωτήριο για πολιτικούς κατάδικους και το όνομα του παραφθάρηκε από αυτούς σε "Μπουντρούμ". Σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, στο οποίο εκτίθενται πολύ σημαντικά θαλάσσια ευρήματα και δέχεται πολλές χιλιάδες επισκέπτες.
 
πηγη http://frontoffice-147.dev.edu.uoc.gr/history/localhistory/knights-of-saint-ioannis.html
Φωτογραφια Ανδρεας Δημοπουλος
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Καστρο Αλικαρνασσου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΧΡΥΣΑΕΤΟΙ :: Βιβλιοθήκη. :: Καστρα.-
Μετάβαση σε: