ΧΡΥΣΑΕΤΟΙ

Καλώς ήρθατε στην παρέα μας !!!!!!!
 
ΦόρουμΕίσοδοςΕικονοθήκηΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Ώρα για δουλειά
Πρόβλεψη καιρού
Αν δεν πάει μη πάτε
Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:
ΟΝΕΙΡΟ
images (6)
ΧΑΡΤΕΣ

Γλυπτά

Μοιραστείτε | 
 

 Τουρκοκρατία

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Texnikos2

avatar

Δημοσιεύσεις : : 42
Ημ. εγγραφής: : 04/09/2013

ΔημοσίευσηΘέμα: Τουρκοκρατία   16/9/2013, 17:34

Η Περίοδος της Τουρκοκρατίας

 
Η μαύρη περίοδος στην Ιστορία της Ελλάδας 
Η πτώση του Βυζαντίου το 1453 μ.Χ. θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εκ των χειρότερων περιόδων που θα ζήσει η χώρα μας μέσα στην ιστορία. Τα επόμενα 400 χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 1821 μ.Χ. αναμένεται να είναι πολύ δύσκολα κι εδώ είναι που θα δοκιμαστεί ολόκληρος ο Ελληνισμός. Χάρη στην γενναιότητα των Ελλήνων ο Ελληνισμός θα παραμείνει ζωντανός παρά την Βία που θα ασκήσουν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων. Το άσβεστο μίσος των Αλλόθρησκων θα κάνει τους Έλληνες πιο δυνατούς και με ομοψυχία θα κρατήσουν αλλά και θα μεταδώσουν τον Ελληνισμό στις επόμενες γενιές. Αν και λοιπόν η Περίοδος της Τουρκοκρατίας ήταν σκληρή οι Έλληνες θα καταφέρουν μέσα από τον αγώνα τους όχι μόνο να απελευθερώσουν την Ελλάδα αλλά και να αποδείξουν περίτρανα την δύναμη του Ελληνικού Μεγαλείου. 

Στα 400 χρόνια σκλαβιάς οι Τούρκοι θα δημιουργούν συνεχώς όλο και σκληρότερα μέτρα με σκοπό όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχική αποδυνάμωση του Ελληνικού λαού. Κάτι το οποίο στις μέρες μας αμφισβητείται είναι η ύπαρξη «κρυφών σχολειών». Εύκολα μπορεί να γίνει κατανοητό πως εφόσον απαγορεύτηκε στους Έλληνες και να ομιλούν την γλώσσα τους αλλά και να πιστεύουν στην θρησκεία τους θα ήταν αδύνατον να κρατήσουν αυτά τα δύο μετά την απελευθέρωση κι ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Η Ελληνική γλώσσα επιτρέπεται λοιπόν να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες μονάχα περιοχές ενώ ιστορικώς αναφέρεται πως σε μερικές περιοχές οι Τούρκοι έκοβαν τις γλώσσες όσων δεν μιλούσαν Τούρκικά! Επομένως είναι αυτονόητο πως Κρυφά σχολειά υπήρξαν και απλώς είναι ιστορικώς αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πως ήταν. Η παράδοση θέλει στην αρχή έστω, τα Κρυφά Σχολειά να έχουν ως δάσκαλους παπάδες και μοναχούς. Με αυτό αποδεικνύεται η θέση και ο ρόλος της εκκλησίας τους σκοτεινούς αυτούς χρόνους. 

Οι Τούρκοι δεν θα αρκεστούν στις απαγορεύσεις για την γλώσσα και την θρησκεία μόνο όμως αλλά θα ξεκινήσουν και το «Παιδομάζωμα». Αυτό είχε ως μοναδικό σκοπό την δημιουργία στρατού που γινόταν από τον ίδιο τον υποδουλωμένο λαό. Οι Τούρκοι λοιπόν κατάφεραν να παίρνουν τα μικρά παιδιά των «άπιστων» όπως τους ονόμαζαν και να τα μεγαλώνουν με μοναδικό σκοπό τον πόλεμο υπέρ των Οθωμανών. Τα παιδιά αυτά δηλαδή γινόντουσαν «Γενίτσαροι». Αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα κατά του ηθικού των Ελλήνων. 

Την Περίοδο αυτή δεν θα διστάζουν συχνά πυκνά οι Τούρκοι να λεηλατούν να σφάζουν και να κατακρεουργούν Έλληνες και Χριστιανούς. Το μίσος των Τούρκων για την Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο που επεβλήθη και «Χαράτσι» που ήταν φόρος για να έχει το δικαίωμα ο άπιστος δηλαδή ο Χριστιανός να έχει για ένα χρόνο το κεφάλι στους ώμους του! Αποστολή των Τούρκων λοιπόν ήταν ο Εξισλαμισμός δηλαδή η υποτέλεια στο Ισλάμ. Όλοι όσοι αρνιόντουσαν το Ισλάμ ήταν άπιστοι και έπρεπε να το δεχτούν με το ζόρι! Οι Έλληνες κυριολεκτικά ζουν πλέον σαν δούλοι αφού δεν τους επιτρέπεται τίποτα! Ωστόσο οι Έλληνες θα μείνουν ζωντανοί και θα κρατήσουν μέσα τους τόσο τον Ελληνισμό όσο και τον Χριστιανισμό. 

Το 1687 μ.Χ. θα συμβεί ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός. Οι Ενετοί θα έρθουν τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα για να την καταλάβουν. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι το γεγονός πως η Βενετία την συγκεκριμένη περίοδο είχε αρκετά σημαντική δύναμη. Οι Τούρκοι όταν τους είδαν να έρχονται έτρεξαν στο ισχυρότερο φρούριο των Αθηνών το οποίο δεν ήταν άλλο από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. Οι βομβαρδισμοί θα ξεκινήσουν και είναι γεγονός πως οι ίδιοι οι Ενετοί θα ξεκινήσουν να χτυπούν την Ακρόπολη. Ύστερα από λίγες μέρες μια βόμβα θα μπει σε σημείο που φυλασσόταν μπαρούτι και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρομακτική έκρηξη που θα καταστρέψει μεγάλο τμήμα όχι μόνο του Παρθενώνα αλλά και της υπόλοιπης Ακρόπολης. Το περιστατικό αυτό θα μείνει σαν ένα ιστορικό γεγονός καθώς το πιο κορυφαίο μνημείο του κόσμου κατάφερε τελικώς να καταστραφεί λίγο πριν την σύγχρονη εποχή. Κατάφερε να περάσει τόσα χρόνια ζωής, κατάφερε να γίνει εκκλησία (Παναγιά η Αθηνιώτισσα) χωρίς να γνωρίσει την καταστροφή, κατάφερε να μετατραπεί σε Τζαμί καθώς το 1456 μ.Χ. οι Τούρκοι θα χτίσουν μιναρέ σε μια γωνία του χωρίς όμως να τον καταστρέψουν και τελικώς κατέληξε να γίνει κομμάτια από τον Βομβαρδισμό άλλων κατακτητών αυτή τη φορά των Ενετών. Οι ίδιοι ζητωκραύγασαν με ευτυχία όταν σημειώθηκε αυτή η επιτυχία για αυτούς πάντα διότι για την παγκόσμια ιστορία ήταν, είναι και θα είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταστροφή! Η Χαριστική Βολή φυσικά θα έρθει λίγους αιώνες αργότερα και αυτή τη φορά από την Αγγλία. Πριν όμως πάμε εκεί αξίζει να σταθούμε σε ένα ιστορικό πρόσωπο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. 

Γεννημένος το 1714 μ.Χ. ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός θα καταφέρει μέσα στην Περίοδο της Τουρκοκρατίας να σπουδάσει και να γίνει μοναχός. Το έργο του θα είναι κορυφαίο και ιστορικής σημασίας. Θα παρακινήσει τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς να χτίσουν σχολεία και θα το καταφέρει. Οι Τούρκοι φυσικά δεν θα τον έχουν σε εκτίμηση και με την κατηγορία πως ήταν πράκτορας των Ρώσων, το πρόσωπο χάρη στο οποίο η Ελλάδα άρχισε να βρίσκει ξανά τον δρόμο της προς τα πάνω θα συλληφθεί και θα εκτελεστεί! Αυτό ήταν και το τέλος του Κοσμά ο οποίος χρόνια αργότερα ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδοξίας! 

Επιστρέφοντας στον Παρθενώνα στις αρχές του 19ου αιώνα μ.Χ. θα δημιουργηθεί ένα θέμα που απασχολεί την Ελλάδα μέχρι και τις μέρες μας. Μιλάμε φυσικά για την δράση του Άγγλου λόρδου Έλγιν ο οποίος το 1801 μ.Χ. θα φτάσει στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό να μεταφέρει με τα καράβια του τον Ελληνικό Πλούτο στην Αγγλία. Ο ίδιος ο Έλγιν θα θελήσει με τις Περίφημες Ελληνικές Αρχαιότητες να διακοσμήσει το σπίτι του στην Αγγλία κι έτσι θα ζητήσει την άδεια από τους Τούρκους για να τις απομακρύνει. Οι Τούρκοι καθώς δεν έδειχναν ίχνος εκτίμησης για την Ελλάδα συμφώνησαν αμέσως μιας και στα μάτια τους ο Έλγιν ο οποίος ήταν Πρέσβης της Αγγλίας στην Κωνσταντινούπολη, ήταν περισσότερο σημαντικός από την αρχαία κληρονομιά μοναδικής ομορφιάς, διαχρονικής αξίας και παγκόσμιας προσφοράς. 

Τον ίδιο χρόνο θα ξεκινήσει να λεηλατεί τον Παρθενώνα και η πρώτη «φουρνιά» του άθλιου έργου του με τις ευλογίες των Τούρκων θα φτάσει στην Αγγλία το 1804 μ.Χ.! Η δράση του δεν θα σταματήσει εκεί αλλά θα συνεχίσει να ξηλώνει το μοναδικό αυτό αριστούργημα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να διαλύει ολόκληρη την Ακρόπολη παίρνοντας ακόμη και κίονα και φτάνοντας στο σημείο να ξεριζώσει την ίδια την Καρυάτιδα από την θέση της. Κι όμως η απληστία του θα συνεχιστεί και λίγα χρόνια αργότερα θα δρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ότι θα βρίσκεται στον διάβα του θα φορτώνεται αμέσως στα καράβια του με προορισμό την Αγγλία. Η Επανάσταση ευτυχώς εκτός από την αντιμετώπιση των Τούρκων θα έχει και ως αποτέλεσμα να σταματήσει τις αποτρόπαιες κινήσεις του Έλγιν. Αδιαμφισβήτητα ο Έλγιν έκλεψε τα μάρμαρα και κατέστρεψε μοναδικές αρχαιότητες σε περίοδο που η Ελλάδα βρισκόταν Υπόδουλη. Οι πράξεις του έχουν ως αποτέλεσμα να μην βρίσκεται ακόμα και στις μέρες μας λύση για την επιστροφή αυτών των μοναδικών αρχαιοτήτων που κατέστρεψε ένας Άγγλος Λόρδος. 

Καθ' όλη την διάρκεια της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες δεν θα υποδουλώνονται αλλά με μανία θα αναζητούν το κορυφαίο αγαθό, την Ελευθερία. Για αυτό οι Έλληνες θα επαναστατούν κάθε λίγο δείχνοντας τα πραγματικά συναισθήματα τους προς τους Οθωμανούς. Γενικώς οι Έλληνες ποτέ δεν ήθελαν να βρίσκονται κάτω από ζυγό κι αυτό άλλωστε είναι κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα σε όλη την ιστορία της χώρας μας! Το 1821 μ.Χ. ξημερώνει μια νέα μέρα καθώς τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Η παράδοση θέλει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό επίσκοπο της Πάτρας να ευλογεί την Ελληνική Σημαία και να την υψώνει στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας με την παρουσία Κορυφαίων Ελλήνων Οπλαρχηγών! Είναι γεγονός πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Με την ύψωση του Λαβάρου της Επαναστάσεως από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό λήγει οριστικά κι η Περίοδος της Τουρκοκρατίας και η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα περίφημη περίοδο. Σε αυτήν θα αποδείχθει πως ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τον Ζυγό και με τις κινήσεις που θα κάνει θα γίνει παγκοσμίως γνωστός για το θάρρος και την τόλμη του. Η Ελληνική Επανάσταση έχει αρχίσει! 


[/size]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Τουρκοκρατία
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΧΡΥΣΑΕΤΟΙ :: Βιβλιοθήκη. :: Τουρκοκρατία.-
Μετάβαση σε: